Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

The "Wonder-fall" Quartet







Μετά την ηχογράφηση του δεύτερου CD, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει στο πρώτο live για το 2014, στο αγαπημένο του Zita.P.87, το νέο του υλικό, το οποίο διατηρεί την κυρίαρχη επιρροή του ήχου της Ευρωπαϊκής σκηνής της τζαζ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και στίχοι, ατμοσφαιρικός ήχος και δυνατοί αυτοσχεδιασμοί, που ταξιδεύουν... με όχημα την σύγχρονη τζαζ δημιουργία. 

Official web side: http://www.thewonderfallquartet.com/

Ειρήνη Κωνσταντινίδη - Φωνή, Στίχοι
Γιάννης Παπαδόπουλος - Πιάνο
Κωνσταντίνος Μάνος - Κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου- Τύμπανα, Συνθέσεις

Το κουαρτέτο κλείνει ήδη τρία χρόνια ενεργής παρουσίας στην νέα ελληνική σκηνή της τζαζ και έχει αποτυπώσει το μουσικό του στίγμα μέσα από το πρώτο του άλμπουμ, σε μουσική του drummer Θάνου Χατζηαναγνώστου και στίχους της τραγουδίστριας Ειρήνης Κωνσταντινίδη, που κυκλοφόρησε τον Νοεμβριο του 2011.

Με τα καινούρια μέλη στο πιάνο και στο κοντραμπάσο (Γιάννης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Μάνος αντίστοιχα) το γκρουπ έχει προσφάτως ηχογραφήσει το νέο υλικό, με το οποίο αποκρυσταλλώνει το ύφος του και εγκαθιδρύεται πλέον ως μια ξεχωριστή “φωνή” στην Αθηναϊκή σκηνή, με σαφείς επιρροές από την ευρωπαϊκή τζαζ.

Η ατμοσφαιρικότητα και η μελωδικότητα των συνθέσεων, η αέρινη και συνάμα βαθειά ερμηνεία των στίχων, το απόλυτα δεμένο interaction όλων των μελών μεταξύ τους σε συνδιασμό με το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και τα ξεσπάσματα ενέργειας, διαμορφώνουν ένα ηχητικό περιβάλλον εσωτερικότητας, λυρισμού, εκφραστικότητας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και εξάρσεων!
Κάθε συναυλία τους αποτελεί μια μυσταγωγική εμπειρία για τον ακροατή, που αναζητά πάντα κάτι παραπάνω από μια κατά τα άλλα “σύγχρονη vocal jazz” performance.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"To Zita Pi 87, όντας ο καταλληλότερος χώρος για ακουστικές συναυλίες, φιλοξενεί πάντα το μουσικό μας όραμα, με ιδιαίτερο σεβασμό και οικειότητα!
Η ατμοσφαιρικότητα και η εσωτερικότητα της μουσικής μας, που προκαλεί τη σκέψη και κινητοποιεί τις αισθήσεις, αγκαλιάζεται θερμά απ' το κοινό του Zp87 και μας κάνει να ανυπομονούμε για κάθε μας εμφάνιση εκεί!"

The "Wonder-fall" Quartet


Μπορείτε να ακούσετε και να παραγγείλετε το ντεμπούτο CD του γκρουπ, μέσω της ιστοσελίδας του κι έτσι να στηρίξετε οικονομικά την παραγωγή του δεύτερου, που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου